Минималните системни изисквания за предстоящия експанжън World of Warcraft: Shadowlands вече са ясни и както подобава на игра, дебютирала преди повече от десетилетие, те са съвсем скромни с изключение на едно ключово нещо. За да инсталирате експанжъна, ще ви трябват 100 GB сторидж, което е много само по себе си (макар че не е дори близко до онези 200 GB, изисквани от Call of Duty: Modern Warfare), но по-важното е, че Blizzard иска това място да е на SSD диск. 

SSD дисковете са популярни, защото предлагат много по-бързи скорости в сравнение със стандартните твърди дискове, но тази производителност идва на определена цена и един SSD диск може да бъде до четири пъти по-скъп от HDD диск със същия капацитет.

SSD дисковете са доста по-евтини, отколкото бяха преди, но разликата в ценaта е достатъчно голяма, че много РС геймъри все още ползват два диска: по-малък SSD диск за инсталация на Windows и игрите и голям HDD за филми, снимки и всичко друго, което не изисква бързо зареждане.

Ето защо е малко необичайно да видим нуждата от SSD диск още в минималните изисквания за нова игра, които в случая изглеждат така:

OS: Windows 7 64-bit
CPU: Intel Core i5-3450 or AMD FX 8300
GPU: Nvidia GeForce GTX 760, AMD Radeon RX 560, or Intel UHD 630 (45W) (DirectX 11 compatible GPU with 2GB VRAM)
RAM: 4GB (8GB if using integrated graphics)
Storage: SSD, 100GB available space
Input: Keyboard and mouse required, other input devices are not supported

Препоръчителни:

OS: Windows 10 64-bit
CPU: Intel Core i7-6700K or AMD Ryzen 7 2700X
GPU: Nvidia GeForce GTX 1080 or AMD Radeon RX Vega 65 (DirectX 12 compatible GPU with 8GB VRAM)
RAM: 8GB
Storage: SSD, 100GB available space
Input: Multi-button mouse with scroll wheel

Снимка: Blizzard

Виж още: Създаден от фен PS5 интерфейс изглежда супер стилен (ВИДЕО)