Година по-късно от очакваното и без поредица от ключови функции Halo Infinite най-сетне ще излезе за РС и Xbox Series X на 8 декември. Новината трябваше да бъде обявена официално от Microsoft по време на откриването на изложението Gamescom, но изтече малко по-рано като оферта в Microsoft Store.

Разбира се, Halo Infinite трябваше да зарадва феновете още миналата година като флагманско заглавие за новата Xbox конзола на компанията, но студеният прием от играчите и критиката по време на демонстрация миналото лято накараха 343 Industries да направи рискован ход и да отложи премиерата с цели 12 месеца. В това няма нищо лошо, но разочароващ е фактът, че когато Halo Infinite все пак пристигне, въпреки забавянето тя няма да включва ко-оп режим за кампанията, както и популярния Forge режим. И двете ще бъдат добавени на по-късен етап.

Ко-оп играта в кампанията на Halo Infinite ще дойде най-рано три месеца след премиерата. На свой ред режимът за потребителско съдържание Forge се очаква най-рано шест месеца след премиерата.

„Нашият най-голям приоритет е да сме сигурни, че това, което пуснем и когато го пуснем, ще бъде от най-високо качество за всички платформи. Ко-оп режимът и Forge просто не са готови и не искаме да предлагаме на феновете неща, които няма да донесат максимално изживяване“, казва по този повод студиото.    

Снимка: 343 Industries

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера