Верните фенове на мегапопулярния шутър франчайз Halo на Microsoft имат за какво да се радват след години неуспешни опити да се адаптира научнофантастичният шутър от Xbox поредицата в игрален филм с живи актьори.

Сега Paramount+ се ангажира с проекта и ще представи през 2022 г. игрален телевизионен сериал, базиран на военната научнофантастична вселена на Halo. Предстоящата продукция ще се съсредоточи върху продължаващия конфликт от XXVI век между Космическото командване на ООН и безмилостния извънземен Covenant.

Медийният гигант Viacom наскоро обяви плановете си да пусне проекта Halo в новата си преименувана услуга за стрийминг Paramount+ вместо в Showtime. Главният директор Дейвид Невинс обясни, че предварителните кадри са накарали мрежата да преосмисли решението си и да позиционира космическата сага като високобюджетно предложение за платформата Paramount+.

„Сериалът представя вълнението от играта заедно с много по-дълбоко емоционално преживяване около спартанците: хора, които са променили своята човечност химически и генетично“, казва Невинс пред Deadline. „Историята е свързана с възстановяването на това, което ги прави хора, и следователно това е много емоционална история.“

Режисирано от Ото Батърст, Джонатан Либесман, М. Дж. Басет, Роел Рейне и Джет Уилкинсън, това ново тв предложение е написано от сценариста/продуцента Кайл Килън (Lone Star, Awake).

Showtime все още ще ръководи работата в партньорство с Amblin Entertainment на Спилбърг. Тук са и разработчиците на Halo от 343 Industries. Снимките на първия сезон бяха завършени на 55-60%, преди пандемията да спре внезапно работата през март миналата година.

Halo ще дебютира на Paramount+ някъде през 2022 г.

Снимка: Xbox

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви

 

Тагове: