Едно от най-дразнещите неща, което някой може да направи в мултиплейър игра, е внезапно да напусне в средата на мача. При игри, които поддържат голям брой играчи като Fortnite и Battlefield, това не е чак такъв проблем, но при заглавия, които изискват малко играчи, един-единствен „беглец“ може да развали всичко.

Пуснатият наскоро екшън Gears 5 има три основни мултиплейър режима и повечето от тях изискват сътрудничество между малки отбори, където дори един липсващ играч може да развали мача. Сега студиото The Coalition взима сериозни мерки срещу онези, които напускат без време, и особено демонстративните случаи отнасят наказание до две години.

За това свидетелстват гневните постове в Reddit темата на Gears 5 на играчи, които са наказани за цели 640 дни без никакво предупреждение. Обяснението на разработчиците е съвсем простичко – един от провинилите се например само в рамките на предния ден е играл 21 онлайн мача и е напуснал преждевременно 18 от тях.

„Неговите действия развалиха играта за останалите деветима души“, пише представител на студиото.

Според него наказаните играчи може и да получат втори шанс, но на практика в изпитателен срок и ако само веднъж напуснат игра предсрочно отново, наказанията ще бъдат възстановени.

Виж още: Stadia и Xbox Game Pass? Не, PlayStation Now е по-атрактивен от всякога (ВИДЕО)

Тагове: