Набеденият за звезда бразилски нападател Неймар ще търси реализация на още едно място, освен в измисления отбор на ПСЖ. Epic Games обяви, че бразилският футболист ще гостува в мултиплейър хита Fortnite на 16 март. Не е ясно каква роля ще изиграе той в Battle Royale играта, но фланелката с номер 10 и собственият пост на Неймар в Twitter показват, че ще бъде нещо, свързано с футбола.

Виртуалният гастрол на Неймар идва в момент, когато феновете на Fortnite ще получат сингълплейър мисия на име Zero Crisis Finale, която трябва да въведе геймърите в шестия сезон на втората глава на играта.

Същевременно Неймар от месеци лекува контузии и не се очаква да се завърне на терена преди края на март. В този смисъл Fortnite може да бъде единствената състезателна изява за играча за този период.

При всички положения маркетинговият ход е силен за Fortnite и Epic. Въпреки че в една паралелна вселена щеше да носи топките на Роналдиньо, Ривалдо и Роналдо, Неймар е голяма звезда на скромния футболен небосклон днес. Поради това дори мимолетна поява във Fortnite може да генерира огромен интерес към играта. Остава въпросът, дали парите и притегателната сила на Epic Games ще са достатъчни, за да привлекат други актуални футболни звезди за друга промоция, която да утвърди статуса на Fortnite като комерсиален гейм титан.       

Снимка: Epic Games

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

 

Тагове: