Microsoft публикува актуализация на своята идея, наречена Holoportation, с която ще можем да провеждаме холографски разговори навсякъде. И докато технологията вече доказано работи, тя е далеч от нещо, което наистина можем да използваме по всяко време навсякъде. В тази последна итерация обаче Microsoft отива една крачка по-близо до този идеал, като позволява Holoportation да се използва в движеща се кола.

С две думи Holoportation на Microsoft е комбинация от технологиите за холографски и смесени реалности, която запаметява едно лице на едно място и го "проектира" в 3D в реално време на друго място. Разбира се, вие ще виждате 3D изображението през очилата на Microsoft, HoloLens или дори на HTC Vive.

Holoportation има за цел да направи връзка от разстояние по-лична. Несъмнено все още предстои много работа. При теста в автомобил са използвани само две камери, което води до по-ниско качество на изображението. Още камери означава по-висока резолюция, но също така това изисква и по-голямо пространство. Изискванията за скоростна интернет връзка все още са доста големи. Това означава, че използването на клетъчни данни все още е вън от въпроса.

 

Прочетете и това: Учени създадоха ново поколение камуфлаж, вдъхновен от птица

Тагове: