Със сигурност през годините сте се натъквали на красивите, многоцветни изображения на различни микропроцесорни ядра, които обикновено са неделима част от промоционалните материали на компании, като Intel, AMD, Nvidia. Обновено в такива случаи става дума за предварително рендерирани с компютър илюстрации, но именно те са дали на фотографа Fritzchens Fritz уникална идея – да пресъздаде същия вид „голи“ снимки, но на реални, „живи“ чипове.

Процесът на „разсъбличане“ на един микропроцесор обаче не е никак лесна задача. Тя включва многобройни часове на премахване на защитната пластина (с която днес разполага всеки чип от най-нова генерация), внимателна топлинна обработка, десетки нива на физическо шлифоване и последваща химическа абразия.

Резултатът обаче категорично си заслужава, както сами можете да се убедите от личната Flikr галерия на автора, който на шега се нарича „силициев порнограф“.

Ако пък се интересувате от целия работен процес в детайли, Fritzchens Fritz е публикувал в личния си YouTube канал подробно ръководство, което вероятно ще е от полза за всеки, решил да последва уникалното му хоби. Кратко предупреждение обаче – в нагледния пример, който Fritz дава, операцията отнема цели четири часа и осем минути, така че това определено не е занимание за нетърпеливите.

Как да направите сайта си по-сигурен и надежден?

---

За „David Bowie Is?”, музикалните приложения и защо не трябва да използваш телефона си единствено за „Facebook” браузинг

---

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24

Тагове: