Тази година авто-мото шоуто в Париж започна на 29 септември с дебюта на някои нови автомобили от най-големите имена в бранша, както и на марки, абсолютно непознати, за които шоуто бе прекрасен начин да блеснат и наберат известна популярност.

В този обзор, посветен на шоуто ще ви представим само концептуалните автомобили. Някои от производители даже не докараха до Франция действащи модели, а просто показаха своите бъдещи разработки. Доста от тях наистина изглеждат като от някой научнофантастичен филм. Вижте сами:

 

 

 

 

 

 

Да започнем с домакините. Peugeot показаха на своя стенд оригинална концепция за триколесен скутер, наречен Onyx, който е снабден с хибриден двигател с мощност 60 конски сили. Разходът на гориво в хибриден режим е само 2 литра на 100 км, като едно зареждане е достатъчно за 30 км изцяло „екологичен" преход на електричество. Централният панел е сваляем, което позволява на спортният концепт да се превърне в класически градски скутер с вертикално натоварване.

 

 

 

 

 

 

Това не са всички изненади от Peugeot. Под същото име - Onyx, в Париже бе представена и концепцията за супер автомобил с хибридно задвижване. Безспорно, този автомобил може да се нарече един от най-забележителните експонати в шоуто. Монокупето от карбон е с общо тегло само 100 кг., а общото тегло на автомобила е 1100 кг. Мощността на двигателя е 680 к.с., но данни за скоростта на този „звяр" няма засега.

 

 

 

 

 

 

 

 

Последната концепция на френският производител е обновеното Peugeot RCZ и неговата спортна версия. За нея има няколко известни детайла - по-съвършен дизайн и твърдо окачване, заедно с 1.6 литров турбодвигател с мощност 260 к.с.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още едни французи - Venturi, занимаващи се с ръчно конструиране на хибридни и електрически автомобили, показаха своята електрическа кола Venturi America. Електромобилът, който дебютира в Париж преди две години най-накрая е близо до производство. Мощността на електродвигателя е 300 к.с., като с едно зареждане автомобилът изминава почти 300 километра. Максималната му скорост е 200 км/ч.

 

 

 

 

 

 

 

Оригиналният „hot road" от школата по дизайн Espera Sbarro действително е съвсем необичаен. Sbarro Eight Concept - това е истинска футуристична кола, която може да се види наживо. Автомобилът със задно предаване има двигател, който обещава цели 360 к.с., и е просто препълнен със съвременни хай-тек новости. Засега обаче си остава само концепция.

 

 

 

 

 

 

 

 

Германците от Volkswagen представиха две концепции от своето Golf семейство.  Икономичният Golf BlueMotion с разход на гориво 3.2 литра на 100 км., който може да измине с пълен резервоар повече от 1500 километра. Другата новина е спортният Golf GTI, като със своя двулитров двигател и мощност от 220 к.с. харчи само 6 литра на 100 км - много по-малко от своята предходна версия.

 

 

 

 

 

 

 

Новият Smat Forstar се позиционира като автомобил за кинозвезди, макар и не в буквалният смисъл. Просто, двуместната концепция е способна да превърне всяка гладка и вертикална повърхност в кино. Освен това, притежава и невероятно голям багажник за иначе малките си размери.
Това е още една концепция с неясно бъдеще, но производителите може би ще използват идеите от нея в бъдеще време.

 

 

 

 

 

 

 

 

Не бива да забравяме и за бъдещето на BMW. Те представиха в Париж своят първи автомобил - Active Tourer с предно предаване и хибриден двигател, който притежава наистина голям потенциал.

 

Тагове: