За някои може и да е изненада, но всъщност за всяка страна, в която се предлага Netflix, условията варират. Това се отнася както за броя на наличните филми и сериали, така и за цената на абонаментите. След като се появи информация, че стрийминг услугата има вероятност отново да повиши таксите си в Европа и Северна Америка, нека видим колко големи са всъщност разликите в отделните държави. В подробен доклад Comparitech ни разкриват цифрите.

На най-голямата библиотека от заглавия се радват в Обединеното кралство (6122), а само с 10 по-малко са те в Ирландия. Третата позиция е заета от Канада, където обаче сериалите са значително по-малко (около 200), отколкото в гореспоменатите. Най-малко заглавия в Netflix имат в Португалия (3568), като с немного повече са Финландия и Норвегия.

Забелязва се тенденция филмите да са повече, което е и логично. Най-много са в Канада (4291), плътно следвани от тези във Великобритания (4229) и Ирландия (4203). Най-малко пък има в Унгария, само 1166, като броят им в следващите в класацията, Чехия (1438) и Португалия (2253), е значително по-голям.

Сериалите са най-много в Ирландия (1909), но това не е изненадващо, ако сте следили стойностите дотук. Второто място в тази категория е за Обединеното кралство (1893), а леко учудващо точно след тях се нарежда Малайзия (1843). Горките унгарци имат на разположение и най-малко сериали (702), а в Чехия са налични само с 9 повече. Трети в тази негативна класация, са румънците, но там вече има 1187 заглавия в тази категория.

Поглеждайки към финансовия аспект на класациите, ще започнем от местата с най-евтин достъп до услугата. Най-малкият (Basic) абонаментен план е най-изгоден в Бразилия ($4), като в Мексико и Южна Африка не е кой знае колко по-скъп – $6. Най-много за него се плаща в Дания и Швейцария – по $13, а куп страни ги следват с цена от $10 на месец за него.

Най-евтиният Premium абонамент за Netflix може да бъде открит в Индия – само $8. В Бразилия е $10, а тук виждаме и нещо много интересно. Вече уточнихме, че Ирландия и Канада са 2 от 3-те страни с най-много съдържание, но цената за премиум абонаменти в тях е съответно $11 и $12. Най-големият план излиза най-солен в Дания – $24. Не е изненада, че в Швейцария е $21, предвид цената на Basic абонамента. Шок е обаче, че цената е същата и за Португалия, където е налично най-малко съдържание.

Снимки: Unsplash

Вижте още: Абонаментът за Netflix в Европа скача скоро