Може би си мислите, че вече сте изгледали всичко, което си заслужава по телевизията, но вярвайте ми - това не е така. В момента има някои наистина страхотни ТВ сериала, които за съжаление не получават достатъчно внимание. Ако вече ви е омръзнало да повтаряте стари и да очаквате нови епизоди на популярни сериали като Game of Thrones и The Walking Dead (и двата номинирани за сериал на годината в HiEnd ECA 2016-2017), ето добър повод заедно да си припомним някои от най-незаслужено пренебрегнатите в последната година ТВ сериали. Всеки от тях не само заслужава повече внимание, отколкото получава, но и е започнал отскоро, така че няма да се притеснявате, че ще инвестирате доста време само за да научите, че вече няма повече епизоди.

 

The Grinder (FOX)

Правната тематика обикновено е тежка, но усилията на Роб Лоу ("Западното крило") и вече порасналият Фред Савдиж от Wonder Years създават един далеч по-лек за гледане сериал. Роб Лoу е в ролята на Дийн Сандерсън – дългогодишна звезда в сериала за адвокати The Grinder (сериал в сериала), който се завръща в родното си градче и се опитва да убеди себе си и другите, че всъщност назнайва достатъчно за правото, за да работи в семейната кантора. Лоу демонстрира познатия ни ентусиазъм, останалите актьори играят със завидна енергия и сериалът започва да привлича вниманието на критиката. А най-хубавото е, че вторият сезон все още предстои.

 

Broadchurch (BBC America)

Третият сезон на Broadchurch ще се появи догодина и точно това ви дава повече време да наваксате с първите два. Тази криминална драма с Дейвид Тенант ("Доктор Ху", "Джесика Джоунс") и Оливия Коулмън ("Горещи палки", "Нощният мениджър") се върти около убийството на момче в малък крайбрежен град. Двамата актьори са детективи, които се опитват да разкрият убийството. Сериалът ни показва как този случай засяга всички в градчето и е английска драма от най-високо ниво. Съществува и американска адаптация с името Gracepoint, на която обаче ѝ липсва много от това, което направи оригинала толкова добър, и тя бе прекратена след 10 епизода.

 

Z-nation (Syfy)

Ако по някаква причина The Walking Dead не ви харесва или просто не искате да наваксвате с цели 6 сезона, но обичате зомбита, Z-nation е перфектният сериал за вас. Три години след зомби апокалипсиса съществува един оцелял човек, който е ухапан от зомби, без да се превърне в такова. На актьорите от основния състав се пада задачата да го отведат от Ню Йорк до Калифорния с надеждата да се намери лек. Персонажите са приятни, а хуморът – добър, което прави Z-nation добра комбинация от ужаси и по-лек тон. Сериалът определено заслужава да излезе от сянката на The Walking Dead и да намери собствени фенове.

 

 

Son of Zorn (FOX)

Не е тайна, че съм страхотен фен на Saturday Night Live, и когато разбрах, че ветераните от шоуто Джейсън Судейкис ("Шефове гадняри", "Семейство Милър") и Тим Медоус имат нов сериал, това бе достатъчно, за да проявя интерес към Son of Zorn. Той умело комбинира снимки на живо с анимация и в него главен герой е Зорн – анимационен воин от екзотичен остров, пристигнал в Калифорния, за да се срещне с изгубеното си семейство. Целият стил на сериала е пародия на популярната анимация от 80-те години He-Man. Критиката засега още не е прегърнала напълно сериала, но той печели точки за оригиналност, талантлив актьорски състав и визия.

 

 

The Good Place (NBC)

Parks and Recreation е най-любимият ми сериал изобщо и жадно поглъщам всичко, което неговият създател Майк Шур подготви. След Parks and Rec и Brooklyn Nine-Nine съвместната работа на Шур и NBC продължава с The Good Place. В главната роля виждаме Кристен Бел, която умира и попада в рая. Историята е абсурдна, но находчива интерпретация на задгробния живот. До момента са излезли 13 епизода и лично аз нямам търпение за втория сезон.

 

 

The Americans (FX)

Създаден от бившия служител на ЦРУ Джо Уайсбърг, The Americans е сериал колкото за шпионски истории, толкова и за семейните отношения. Историята се развива през 80-те години, когато двойка агенти на КГБ под прикритие се опитват да вършат работата си, докато се справят със семейния живот в предградията на Вирджиния. В момента сериалът е в четвъртия си сезон и получава добри оценки, така че скоро може да се премести от недооценените в популярните сериали.  

 


А кой е най-интересният сериал, който следите в момента? А кой е най-добрият сериал на годината - изберете в HiEnd ECA 2016-2017 и един от вас ще спечели голямата награда - първия в света OLED телевизор с Amibilight.

Виж още: Ще видим Spider-Man в поне още шест филма

Тагове: