Не само iPhone 12 може да всее хаос при пейсмейкърите. MacRumors отбелязва, че Apple е изброил продуктите, чиито магнити могат да попречат на коректната работа и на други медицински устройства. Аксесоарите за iPhone 12 с марката MagSafe са само началото на продуктите, за които трябва да се притеснявате. Предложенията като AirPods, Apple Watch, HomePods, iPad, Mac и някои Beats слушалки също са рискови.

Списъкът не е напълно шокиращ. Apple обича да използва магнити, за да направи затварянето на капаците на устройствата, съединителите за закрепване на куплунгите на захранванията и други функции по-удобни. Това не включва такива, които може да са необходими, за да работят продуктите. Apple със сигурност не е сам в използването на магнити за технологични продукти, но е един от най-големите поддръжници на идеята.

И все пак от списъка става ясно защо трябва да говорите с вашия лекар или производител на медицински изделия, преди да купите нови джаджи - може да е твърде лесно да си купите телефон или носима джаджа, която да пречи на жизненоважен имплант.

Ето и пълния списък:

АirPods and Charging Case
AirPods and Wireless Charging Case
AirPods Pro and Wireless Charging Case
AirPods Max and Smart Case
Apple Pro Display XDR
Apple Watch
Apple Watch bands with magnets
Apple Watch magnetic charging accessories
Beats Flex
Beats X
HomePod
HomePod mini
iMac
iPad
iPad mini
iPad Air
iPad Pro
iPad Smart Covers and Smart Folios
iPad Smart Keyboard and Smart Keyboard Folio
iPhone 12 models
Mac mini
Mac Pro
MacBook Air
MacBook Pro
Magic Keyboard for iPad
MagSafe accessories
PowerBeats Pro
UrBeats3

Снимка: Pikrepo

Виж още: Ако имате този iPhone, сърцето ви може да бъде изложено на риск