Продуктова оферта за нова ревизия на Nintendo Switch се появи за кратко на мексиканския сайт на Amazon, с което разпали слуховете, че предстоящата премиера на системата е съвсем близо.

Офертата, която бързо бе премахната, е за конзола с името New Nintendo Switch Pro, което оставя открит въпроса, дали това е била временна оферта без описание и стойност, или някой в Amazon Mexico прибързано е разкрил повече, отколкото трябва. Любопитно е обаче, че именно това подразделение на интернет гиганта вече е споделяло снимки и продукти преди техните анонси – именно от там научихме най-напред за съществуването на Spyro Reignited Trilogy, както и за Luigi’s Mansion 3.

Разбира се, Nintendo към момента не е направил никакви анонси за съществуването на нова ревизия на Switch. Предполага се, че новият модел ще има 7-инчов OLED дисплей от Samsung, увеличение от 6.2 при Nintendo Switch и 5.5 при Nintendo Switch Lite. Предполага се, че резолюцията ще остане 720р, за да се пести батерия. Нов и доста по-мощен обаче ще бъде чипсетът от Nvidia, който ще поддържа 4К при връзка с телевизор.

Всичко това, разбира се, струва пари, особено при сегашния недостиг на чипове, и се очаква Nintendo Switch Pro да струва повече от 300 долара, колкото беше оригиналната цена на конзолата, като компанията ще спре от производство оригиналния Nintendo Switch и ще запази само Nintendo Switch Lite като по-евтина алтернатива.

Снимка: YouTube

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра