През последната седмица Google ни даде две много полезни функции, достъпни директно от търсачката – Find My Phone и Send Directions. Сега е време да изпратите бележки и да настроите аларма към Android телефон директно от Google.com.

Напишете Note to self или Send a note и на екрана трябва да се появи прозорец, в който да въведете текста на бележката. Може да изберете кое от свързаните Android устройства да получи тази бележка.

Другата функция за аларми се активира с фразата set an alarm. След въвеждането й отново ще видите прозорец, в който трябва да изберете съответния час, а след това да натиснете бутона Set alarm on your phone.

За достъп до тези функции на първо място се уверете, че сте свързали вашия Android телефон с Google. Вие също така ще трябва да използвате най-новата версия на Google приложението за Android, а уведомленията с Google Now трябва да са активирани.

Съобщава се, че някои от тези функции работят само в Щатите, но потребителите извън САЩ трябва да са в състояние да ги използват чрез добавяне на &gl=us към URL адреса за търсене.

 

Прочетете още: Google със стабилни финансови резултати и през Q1 на 2015 година

Тагове: