В интернет изтече информация за неофициално ревю на предстоящия процесор Intel i7 11700k, който още не е обявен. Въпреки че компанията не е дала разрешение за толкова ранно публикуване на ревюто, находчив източник на сайт Tech Spot се е сдобил с бройка от чипа.

До момента за него се знаеше, че има осем ядра и ще използва вариант на архитектурата Cypress Cove, както и че в Turbo режим работната му честота ще бъде 5 GHz. Самата производителност на процесора обаче бе обект на догадки и спекулации, не на последно място, защото има същите ядра и подобни честоти като предния Intel i7 10700k.

След подробни тестове вече е ясно, че новият 11700k се представя по-добре от своя предшественик, но по-лошо от 10-ядрения 10900k. В игри чипът се представя на сходно ниво с други флагмански процесори като 10900k и 5950х. Като цяло, производителността е малко нестабилна що се отнася до кадрите в секунда, но вероятно това се дължи на факта, че става въпрос за ранна мостра. С други думи, 11700k има представяне, сравнимо с това на други топ процесори и дори може да ги надмине в някои области, ако Intel го оптимизира преди официалната му премиера.    

Разходът на енергия и нивото на температурата при тестовете показват, че този процесор все още не е в завършен вид. При натоварване с Prime 95, процесорът едновременно консумира невероятно количество ток за 8-ядрен процесор, но в същото време работи хладно като 6-ядрен. Това означава, че чрез BIOS процесорът може да бъде клокнат на по-високи честоти.

Разбира се, всичко това са предварителни заключения и трябва да изчакаме официалната премиера на Intel i7 11700k,  за да направим категорични изводи.

Снимка: Techspot

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

Тагове: