Някои потребители на Windows 10 срещат сериозни проблеми след пускането на скорошната актуализация KB5001330, като дори се появяват коментари, че самата актуализация не може да бъде инсталирана на някои машини.

По-рано тази седмица Microsoft публикува новия си списък с ъпдейти от април 2021 г., включително Windows 10 KB5001330 за версия 20H2 / 2004, който беше задължително изтегляне, предназначено да коригира проблемите, причинени от предишния ъпдейт, включително дългосрочните проблеми с принтерите.

Сайтът Windows Latest съобщава, че според различни публикации в собствения му форум и сайтове за социални медии това е нарастващ проблем, като много потребители дори изобщо не могат да инсталират актуализацията.

Коментари по проблема са достъпни и в Windows Insider Feedback Hub, като един потребител заявява: "Получавам постоянен неуспех при инсталирането на KP5001330 с код за грешка 0x800f0984".

Това се случва на Surface Studio 2 и Surface Pro 7. Това е вторият пореден месец, когато Microsoft не може да натрупа кумулативните ъпдейти на устройствата на потребителя. Инсталацията спира на 20%, след това отново на 73% (различно от 40% от миналия месец), след това на 100%, след което се проваля със съобщение за грешка.

Досега са докладвани следните съобщения за грешка:

0x800f081f
0x800f0984
0x800f0922

По повод на тема в Reddit по въпроса потребителите също съобщават, че РС игрите страдат от различни проблеми като графично циклене, значителен спад в честотата на кадрите и дори напълен срив.

Явно е, че именно ъпдейтът е причината за проблема, след като потребителите установиха, че връщането на актуализацията възстановява системите им обратно в използваемо състояние.

"KB5001330 може да причини ужасяващия син екран, след инсталиране актуализация и рестартиране, последвано от въпросния син екран. Не мога да деинсталирам пакета за актуализация, изглежда OS не може да намери SSD устройството ми. Затова отидох в BIOS и рестартирах устройството за зареждане, след това актуализацията продължи и рестартирах на моя работен плот. WTF!!! # Windows10 16 април 2021 г.", гласи едно от съобщенията.

Ъпдейтите на Windows 10 стават известни като темпераментни през последните месеци, като основни проблеми се съобщават от потребителите след почти всяко издание.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Тези Android и iOS приложения бъркат дълбоко в джобовете ни без знанието ни

 

Тагове: