Все още не сме достигнали до подобно на WALL-E общество, в което роботите се грижат за всяка наша нужда. Все пак на помощ в ежедневието идват охранителни роботи, които могат да наблюдават обществени сгради, като банки, казина, молове и болници, докато пазачите си почиват. Някои хора обаче изглежда не харесват новите роботи ченгета: по-рано този месец в Хейуърд, Калифорния, охранителен робот засне видео на своя предполагаем нападател малко преди да бъде съборен на земята.

Ето видеото, което показва нападателя на робота:

Сблъсъкът с един от тези роботи не е нещо, което бихте направили по невнимание, тъй като е доста обемен е тежък. Но повечето хора засега не трябва да се притесняват, че ще се натъкнат на тях. Пред The Verge компанията заяви, че има само около 75 Knightscope роботи, пуснати в служба из 15 американски щата в момента, а доклад на Vox предполага, че тези роботи няма да заменят охранителите скоро. За пример, Slack охранява един от своите офиси с два робота Cobalt, но все още за сигурността се грижат и трима нощни охранители.

Ботовете помагат на дежурните охранители при дребни задачи като изследване на малки помещения, но пак е необходима реална човешка намеса, в случай че роботът открие нещо необичайно. Роботите от Knightscope и Cobalt нямат оръжие, така че не могат да използват сила. Затова и справянето с едно такова роботизирано ченге е детска игра.
От Knightscope успокоиха, че атакуваният робот се е възстановил бързо. Желаем му крепко здраве и по-малко инциденти в бъдеще!

Виж още: Битки с роботи и как YouTube реагира на "страшните" кадри (ВИДЕО)