Ако един ден имате възможност да посетите американската столица Вашингтон, ще се докоснете до частица от историята на частните космически полети. Компанията Virgin Galactic обяви, че дарява своя исторически двигател на кораба SpaceShipTwo (VSS Unity) на националния Смитсонов институт за въздухоплаване. Това е двигателят, който за пръв път изведе кораба в Космоса миналия декември. Според музея артефактът представлява както техническо постижение, така  и доказателство за това, какво може да постигнете с иновации и предприемачество.  

Двигателят ще бъде част от планираната експозиция „Бъдещето на космическите полети“, посветена на комерсиалните инициативи отвъд Земята. За да го видите, обаче ще трябва да почакате, тъй като експозицията ще заработи от 2024 г. Все още не се знае кои други компании ще бъдат част от нея, но не бихме се изненадали, ако SpaceX и други известни частни компании намерят място.

Без съмнение това е важна пазарна възможност за Virgin Galactic, която поставя компанията в светлината на прожекторите. Независимо че тя няма нито един комерсиален полет в орбита. Но дори да оставим това настрана, дарението е важно, защото показва как частните космически кораби еволюираха от концепции и прототипи до нещо съвсем реално, макар и нуждаещо се от още доста работа.

Как да направите сайта си по-сигурен и надежден?

---

За „David Bowie Is?”, музикалните приложения и защо не трябва да използваш телефона си единствено за „Facebook” браузинг

---

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24

Тагове: