Apple обмисля да позволи на потребителите да задават приложения на трети страни като уеб браузъри и клиенти за електронна поща за iPhone и iPad. Компанията също така съобщава, че работи по разрешаването на музикални услуги като Spotify да се движат директно на своя умен високоговорител HomePod, като заобикаля необходимостта да ги предавате от Аpple устройство по AirPlay. Въпреки че плановете са в ранен етап, промените могат да пристигнат по-късно тази година в iOS 14 и в актуализация на фърмуера на HomePod.

В допълнение към уеб браузърите и клиентите за електронна поща също така бе съобщено миналата година, че Apple се е подготвял да позволи на своя voice assistant Siri да изпраща съобщения чрез приложения за съобщения на трети страни по подразбиране. Това означава, че няма да се налага да ги споменавате изрично в гласова команда. В доклада също така се твърди, че Apple по-късно ще разшири тази функционалност и до телефонни разговори.

Фирмата в момента доставя около 38 приложения за iPhone и iPad. Те могат да получат все пак значимо предимство, като бъдат зададени като софтуер по подразбиране на устройството, инсталиран на стотици милиони iOS и iPadOS устройства. Apple вече са казали, че включват тези приложения, за да дадат на потребителите си "едно страхотно преживяване", и добави, че има "много успешни конкуренти" срещу собствените си приложения.

Виж още: Над половин милион души желаят пламенно Tesla Cybertruck

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: