Макар и да беше изпреварен с малко като анонс и съответна пускова дата от Samsung (Galaxy Fold) и Royole FlexPai (все пак това е „гъвкавият“ дебютант), Huawei създаде сериозни очаквания с обявяването на Mate X. Според мнозина именно Mate X предлага най-притегателния дизайн за „сгъваем“ смартфон до момента.

Очевидно е също, че китайската компания ще се хвърли бясно в бизнеса с „гъвкави“ смартфони – CEO-то на Huawei Ричард Ю обяви пред GSMArena, че до две години 50% от всички произведени от китайския бранд телефони ще бъдат „гъвкави“.

Ю допълва, че е наясно колко скъпи са в момента новите огъваеми телефони, споделяйки, че това се налага, защото говорим за начало на нова ера, пазарът на въпросните нови устройства е твърде малък, съответно производствените разходи са високи.

„Огъващите се телефони са в своя начален стадий на развитие и пазарният им дял е малък. Съответно производственият процес е скъп и цената им към крайните потребители е висока“, споделя Ю.

Последният все пак намеква, че цената ще се свали неимоверно с времето: „Мисля, че до две години огъващите се телефони ще имат цена, подобна на настоящите "флагшип" смартфони“.

Ричард Ю завърши с твърдението, че компанията все още работи върху Huawei Mate X, и предрече, че в бъдеще китайският производител ще произведе телефон с размерите на пресния флагман P30 Pro, който също ще може да се огъва. Тоест можем да очакваме и мини огъваеми смартфони.

5 страхотни предложения за гейминг периферия