Рекламиран като първият напълно автономен дрон-пазач за жилищни обекти, новият дрон на компанията Sunflower може да замени ключалката, кучета, алармата и всичко друго, с което пазите имота си. Машината наречена Bee има сензори за движение и вибрация, за да засича и различава движението на хора, животни и коли около къщата ви и да показва събраната информация на карта на обекта в реално време.

Сензорите и GPS тракерът помагат на дрона да наблюдава определен периметър от въздуха и да стриймва видео от позицията си. Дронът стои в неговия водоустойчив дом Hive, където се зарежда когато не лети и където се съхранява изкуственият интелект за наблюдение.

Идеята е, че машината засича неочаквано движение около дома ви, алармирайки на вашия смартфон, откъдето може да изберете дали да го изпратите във въздуха за наблюдение.

За съжаление, ако идеята за този умен страж в небето ви блазни, трябва да имате дълбоки джобове. Началната цена за системата на Sunflower е 9950 долара, а доставките започват в средата на годината. 

Виж още: Лъскаво Lamborghini е новият и адски скъп начин да ползвате Alexа

Тагове: