Ако искате да си имате подръка джаджа, която да е едновременно стилна (а не набиваща се на очи като джобния дрегер за алкохол) и способна с точност да каже с колко вече е повишено количеството на алкохол в кръвта ви, този часовник от фирмата Tokyoflash e подходящото решение. Устройството на име Kisai Intoxicated е часовник за китката, който има вграден в себе си дрегер за алкохол, с който винаги можете да проверите дали сте пили повече и дали е над позволеното количество, след което може да се шофира.

Последното е нещо доста важно, особено при хора, които не винаги успяват да преценят нивото на интоксикация и поставят себе си и околните в реална опасност. Отстрани на часовника има отвор с капаче, от който се вади малък извит мундщук, в който трябва да вкарате въздух – непрекъснато в продължение на 5 секунди. След това може да проверите дисплея на часовника за нивото на алкохол.

Специален измервателен брояч в дясната страна на екрана показва данните, които ви интересуват, в кореспондиращи LED цветове – ако са в зелено, сте трезви, в жълто се оцветява ако нивото на алкохол е между 0.41 и 0.60%, а червено е  над 0.60%, което означава, че със сигурност не трябва да се сяда зад волана. В часовника има дори програма, която тества рефлексите на човека, като го кара да натиска с пръст и да спира линия, движеща се по екрана. Към момента часовникът може да бъде поръчан от сайта на Tokyoflash за $99.

 

Вижте и как мозъчна реакция обяснява защо хората не спират след първата бира!