Илон Мъск бързо развива предложението си да помогне за спасяването на футболен отбор на момчетата, останали в капана на тайландска пещера, и го прави по начина, по който бихте очаквали от технологичен предприемач. Той разкри, че "основният път" за неговия опит ще включва "подводница с размерите на дете", чийто корпус ще е от тръбите за прехвърляне на течния кислород в ракетата Falcon 9 на SpaceX. Той добави, че апаратът ще бъде "изключително здрав" и би издържал до четири резервоара за въздух, с четири дръжки, които могат да се използват като свързващи точки за въжета и кабели.

Проектът ще отнеме "около 8 часа", за да се построи, добави Мъск, или по-малко от половината от 17-те часа, които ще отнеме, за да го транспортират до Тайланд.

 

Не е сигурно, че тайландското правителство е поело ангажимент да използва мини подводницата, и все още има голям риск при навигация между скали и други опасности. Не че длъжностните лица могат да имат други възможности. Някои от децата не знаят как да плуват, а онези, които могат, все още ще са изправени пред опасно пътуване. А с дъжда, идващ в дните напред, екипът може би няма да има възможност да го изчака. Подводницата ще бъде сравнително безопасна, дори и да не получи строги тестове, преди да влезе в употреба.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

"Дюн" на Дени Вилньов с премиерна дата. Кастът е зверски!

577 | 17.02.2019
Още от HiEnd

NASA продължава с билетчетата за "Союз" за своите космонавти на МКС

11 | 17.02.2019