Компанията Impossible Foods получи одобрение от американската Aгенция за контрол на храните и лекарствата за продажба на месо на растителна основа в супермаркетите в САЩ. След като първоначално имаше някои съмнения, агенцията официално постанови, че соевият легемоглобин - добавката в Impossible Burgers, който му придава вкус на месо - е безопасен за консумация от потребителите. Ако няма възражения, от есента продуктите ще бъдат пуснати в продажба в по-големите вериги супермаркети.

Понастоящем потребителите могат да опитат „фалшивото“ месо на Impossible Foods в ресторантите, с които компанията има партньорство - включително Burger King, Qdoba и Claim Jumper. Пускането на бургерите в супермаркетите определено ще увеличи интереса към тях и ще ги изложи на широк пазар. Това също така ще гарантира, че Impossible Foods ще се изравни със своя конкурент Beyond Meat, който вече продава продуктите си в хранителни магазини. Голямото търсене доведе до изчерпване на продуктите на Beyond Meat в отделни магазин от веригата Whole Foods. От Impossible Food също се оплакаха от недостиг и удвоиха персонала си, за да смогнат с доставките.

Търсенето на алтернативи на месото вероятно ще се увеличи с оглед нарастващото желание на американците да се хранят по-здравословно. Въпреки че продажбата на фалшиво месо в ресторантите се оказа успех, на този продукт все още се гледа като на ястие за специален повод - вместо нещо, което да се консумира редовно.

Виж още: Кадрите от кацането на Луната са невъзможни за фалшификация. Вижте защо

 

Тагове: