Misty Robotics представи нов персонален робот, наречен Misty II - модел със забавен дизайн и способността да разпознава лица, наред с куп други неща. Misty II понастоящем се финансира чрез кампания за набиране на средства сред потребители, в която първите ентусиасти могат да получат робота само за 1499 долара. Първият модел вече беше разкрит през януари.

Misty II прилича на робот, който ще видите в детска анимация, но е предназначен за лична употреба и не изисква специализирани знания за управление. Всеки, включително и тези без знания за програмирането, могат да създадат собствени умения за робота, използвайки визуален блоков интерфейс, обяснява компанията.

Програмисти с повече познания обаче могат да създадат по-добри умения, способни на по-сложни неща. Компанията казва, че потребителите могат да изтеглят съществуващите умения, създадени от нея, както и такива от други ентусиасти.

Освен уменията Misty II има няколко забележителни способности, включително способността да се движи автономно в среда, както и да разпознава лица и да създава 3D карта на обкръжението му. Както и домашният робот Roomba, роботът се превръща в зарядното устройство, когато е необходимо.

За разлика от тази роботизирана прахосмукачка обаче Misty II има очи, които изразяват емоции, както и други "емоционални характеристики", казва компанията. Освен това роботът е в състояние да говори и да чува, разширявайки взаимодействието си със света. Що се отнася до хардуера, роботът разполага с чифт процесори Qualcomm Snapdragon, 3D Occipital сензор, 4K Sony камера и 8 сензора за наблюдение. Той тежи около 30 килограма и е с височина 35 сантиметра.

Тагове: