По всичко личи, че 2019 ще бъде годината на гъвкавите телефони. Поне що се отнася до премиери и медиен интерес. Предвид очакваните цени на въпросните устройства обаче смятаме, че поне в рамките на следващата година те ще останат доста нишов продукт.

Новият играч, който ще се отчете с подобен телефон, ще бъде китайският производител Oppo.

Продуктовият мениджър на компанията потвърди пред холандската медия Tweakers, че Oppo възнамерява да покаже своя гъвкав представител по време на Mobile World Congress идния февруари.

За момента липсват всякакви детайли, свързани със спецификациите на смартфона, което означава, че можем потенциално да говорим и единствено за прототип, който няма да влезе в продажба през следващата година. Поне знаем, че Oppo е в процес на създаване на такива устройства.

Припомняме, че компанията патентова количество гъвкави телефони през последните няколко години.

Китайците се присъединяват към Samsung и техния гъвкав смартфон с Infinity Flex дисплей. Въпросният смартфон трябва да дебютира през март 2019 година. Huawei също планира гъвкаво устройство, същото се отнася още за Lenovo и Xiaomi.

Google от друга страна подготвя софтуерни ъпдейти за Andorid, които са съобразени с нуждите на бъдещите сгъваеми устройства.

Докоснахме PlayStation Classic – първи впечатления (СНИМКИ/ВИДЕО)

---

Избери най-добрите телефони на годината и спечели смартфон с тройна Leica камера с изкуствен интелект.

Тагове: