German Bionic, стартъпът за роботизирани екзоскелети, стоящ зад Cray X, ще покаже два нови продукта за защита на стойката на Consumer Electronics Show в Лас Вегас, Невада, тази седмица. Apogee е най-новият и най-лекият задвижван екзокостюм на компанията, създаден за търговска и промишлена употреба, докато Smart SafetyVest според компанията ще „осигури ергономично наблюдение и защита на всеки работник“.

Apogee се основава на уроците, научени при разработването на Cray X, което води до най-лекия екзо костюм на German Bionic досега. Въпреки гъвкавостта той може да компенсира до 30 килограма натоварване върху долната част на гърба на потребителя на повдигащо движение и предлага активна помощ при ходене за намаляване на умората. SafetyVest, от друга страна, не помага активно на потребителя да вземе тежки неща, но наблюдава движенията и позиционирането на тялото му, докато работи, и предлага „базирани на данни, персонализирани ергономични прозрения, както и оценки и препоръчителни действия“.

Както Apogee, така и SafetyVest разчитат на немската Bionic IO архитектура за събиране, наблюдение, анализиране и докладване на ергономичните данни на потребителя обратно към тях. Това обикновено се прави или чрез бордовия дисплей, или чрез звукови сигнали, когато потребителят активно прави небезопасни движения.

„С нашите нови носими устройства снабдяваме трудещите хора с инструментите, от които се нуждаят, за да вършат работата си по-безопасно и устойчиво“, казва в съобщението Норма Стелер от German Bionic. „И двете ни нови ергономични носими устройства – Apogee и Smart SafetyVest, както и нашият награден екзоскелет Cray X, ни позволяват да осигурим правилната поддръжка за почти всяка компания или работна среда, където се извършва ръчна работа. А с немската платформа за данни Bionic IO ние също така доставяме мощен аналитичен инструмент за ергономичност и процеси на работното място."

Снимка: German Bionic

Виж още: Учените може би са открили начин да се справят с вечните химикали