Космонавтът Бъз Олдрин, който е вторият човек, стъпил на Луната, получи първата доза от ваксината срещу коронавирус и посъветва всички да последват неговия пример.

Той навърши 91 години тази седмици и е най-старият от останалите живи лунни пътешественици. Когато стъпи на Луната през 1969 г. с мисията Apollo 11, Олдрин стана едва вторият космонавт, присъединил се към най-елитния клуб.

В своя Twitter профил той сподели снимки от процедурата по ваксинацията, на която се яви с тениска на Apollo 11 и тиранти с цветовете на американския флаг. Олдрин е един от най-гласовитите бивши членове на програмата Apollo 11, но е интересно, че той призовава NASA да не работи по завръщането на Луната, а вместо това да насочи усилията и ресурсите си за изпращането на екип космонавти директно на Марс.

През юли 1971 г. Едуин Олдрин напуска NASА, а през март 1972 г. – USAF. След това през останалата част на 70-те се бори с депресия и алкохолизъм. До края на десетилетието след успешно лечение се възстановява. Оттогава се занимава активно с популяризирането на изследването на Космоса и извънземния туризъм.

Снимка: Space Explored

Виж още: Новото безжично зареждане на Xiaomi е пет пъти по-бързо от това на iPhone 12 (ВИДЕО)