Почти 2/3 от европейците обмислят идеята да подобрят таланта си чрез имплантиране на технология, показва ново проучване на компанията за киберсигурност Kaspersky.

Анкетата обхваща над 14 000 души в 16 държави и показва значителна разлика в позицията по тази интересна тема на регионален принцип. Хората в Южна Европа и Мароко – единствената държава извън Европа в проучването – са много по-отворени към идеята, отколкото техните северни съседи.

Цели 81 процента от италианците казват, че биха се замислили над идеята за технологични импланти, въпреки че половината смятат, че това потенциално е опасно за обществото. За сравнение само 1/3 са хората на същото мнение във Великобритания.

Виж още: Huawei и Xiaomi гласуват доверие на гъвкаво стъкло за новите си модели

Без изненада възрастта на анкетираните е в пряка връзка с тяхното мнение. По-старите са по-големи привърженици на имплантите, които биха подобрили здравето им, докато по-младите се замислят над импланти, свързани с "тунинговане" на външния им вид и спортните възможности.

Има разлика и в желанията при половете. При мъжете по-желани са увеличаване на силата, докато жените предпочитат по-привлекателно тяло. Всички поддръжници на идеята обаче споделят едни и същи приоритети: подобряване на физическото здраве и качеството на живот.

Анкетираните имат и значителни притеснения за бъдещето ни като киборги. 7 на всеки 10 души очакват само богатите хора да могат да се възползват от достъпа до технологични импланти, докато 9 от 10 се страхуват, че така подобрените им тела могат да бъдат хакнати от киберпрестъпници.

Снимка: Pikrepo

HiCast е седмичен подкаст на екипа на списание HiComm - Геро, Стоян и Хели, в който водещите разговарят за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите. Ако искате да разберете какво е направило впечатление на екипа на списанието през тази седмица - не пропускайте епизод 7. 

Тагове: