Остава ни малко повече от месец до оповестяването и излизането на iPhone 11. На инвеститорско събитие тази седмица президентът на SoftBank разкри коя точно може да е голямата дата. Ако се чудите къде е връзката, тя е, че Япония наскоро преразгледа закона си Телекомуникационен бизнес. Според новите норми вече трябва да бъдат разделени операторските планове за устройства и мобилен интернет, което означава край на надценените интернет планове с нови флагмани като iPhone.

Според Macotakara Кен Мияичи е бил запитан как ще процедира SoftBank с излизането на iPhone 11 през септември и след това влизането в сила на новия закон от 1 октомври. Ето и цитата от президента на SoftBank Group: “Честно казано, се чудя какво ще правя през тези десет дни. Не, не трябваше да казвам това. Както и да е, не знам кога излиза новият iPhone”. Хм, много съмнително, г-н Мияичи. Шегата настрана, това изказване дава поводи да мислим, че ще имаме нов телефон от Apple на 20 септември (десет дни преди новия закон в Япония).

Вижте също: Apple с големи продуктови промени на официалния си сайт

Сега е време за малко математика. Apple обикновено провежда събитията си за нови iPhone-и на втория вторник или сряда на септември. Това означава, че тази година гледаме към 10 или 11 септември. В такъв случай 10-и е по-вероятната дата, защото Apple избягва организирането на събития на 11 септември по очевидни причини.

Оттам продължаваме с предварителните поръчки на телефоните, които обикновено стартират в петъка след събитието – в случая 13 септември. Тези поръчки обикновено идват за седмица, което значи на 20 септември. Сметките излизат точно.

Също тази седмица се появи и информация от 9to5Mac, че отново ще видим Touch ID в iPhone през 2021. Очаква се обаче сензорът за пръстови отпечатъци да е под екрана тогава.

Вижте още: Apple се предаде относно важна функционалност на Siri

Тагове: