На борда на Международната космическа станция не всичко е само работа и наука и това ново видео го демонстрира ясно. Клипът показва как космонавтите Скот Кели и Тим Пийк се забавляват с шлем за виртуална реалност, а NASA се включва в шегата, редактирайки видеото със специални ефекти, сякаш двойката играе на популярната аркадна игра от миналото Space Invaders.

Всъщност демонстрацията е на новата версия на Microsoft HoloLens, която космонавтите пробваха в станцията като малко разнообразие спрямо обичайната им научна дейност. Не е ясно кой от двамата е победител, но специално Скот Кели изглежда доста превъзбуден и доволен. Технологията не е само за забавление, а част от нов проект за виртуална и добавена реалност, който позволява по-добра комуникация и управление на борда на станцията.

В момента Кели вече е обратно на Земята, споделяйки повече за преживяването си в МКС. Той планира да се оттегли от активна работа в NASA, след като прекара почти година в Космоса. На свой ред англичанинът Тим Пийк пък трябва да остане горе до юни тази година.

Виж още: Дядо космонавт ще подобри рекорда за най-дълъг престой на американец в Космоса