Virgin Hyperloop направи много важна крачка в посока превръщането на тази нова форма на транспорт в реалност, след като проведе първия тест с хора. На трасето в Невада двама пътници бяха превозени по 500-метровата дистанция. Според компанията това отбелязва нов етап от развитието на технологията за транспорт във вакуумни тунели.

На борда на капсулата бяха съоснователят на компанията Джош Гигел и шефката на пътническите операции Сара Лусиан. Присъствието на Гигел бе логично, за да покаже колко уверен е той в технологията, докато Лусиан бе една от 40-те служители, изявили доброволно желание да седнат във втората седалка на капсулата. Преди превоза двамата получиха обстойни указания за безопасност предвид неизпитаната технология.

Капсулата, в която се движиха, се нарича Pegasus Pod и двете седалки в нея са обезопасени с колани, които може да откриете в състезателни автомобили. За целите на теста скоростта на капсулата бе ограничена до 200 км/ч, което е половината от максималната скорост. Вероятната причина за това е дължината на тунела, тъй като 500 метра не са достатъчни, за да се достигне обещаната максимална скорост, каквато трябва да видим, когато трасето бъде официално открито.

Снимка: Wikiwand

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България

 

 

Тагове: