Space Hero e телевизионно риалити шоу, разработвано в момента, което ще предложи пътуване до МКС. Предаването ще търси група хора, способни да преминат през поредица от трудни предизвикателства и да се докажат като първите космически герои. Смята се, че то ще завърши с шоу на живо, в което хора от цял свят могат да гласуват за това, кой искат да литне в Космоса.

Space Hero си сътрудничи с Axiom Space: компания, която работи за изграждането на собствена търговска космическа станция в бъдеще. Тя е осигурила потенциално пътуване до МКС през 2021 г., използвайки SpaceX Crew Dragon до космическата станция и превозвайки трима космически туристи. 

Рано е и със сигурност не бива да очакваме да видим космическия герой, преди да има някакъв твърд ангажимент от телевизионен оператор. И си струва да отбележим, че това ще бъде един от най-скъпите телевизионни сериали, правени някога. Дори лъскаво шоу като Survivor струва само 2 милиона долара на епизод, докато епизод на Modern Family струва на ABC 3.5 милиона долара за 25 минути в седмия си сезон.Цената за извеждане на един човек в Космоса вероятно ще достигне между 50 и 60 милиона долара. Това е според Bigelow Space: компанията, която работи с NASA и SpaceX като част от плана си да позволи частни лица да пътуват до Космоса. Доклад на CNBC от 2019 г. цитира компанията, казвайки, че тя вече е внесла солидни депозити, за да превърне тези пътувания в реалност.

Разбира се, Mars One вече неуспешно опита да финансира собственото си амбициозно пътуване до Марс с пари от реалити телевизия. Най-успешното телевизионно състезание за изпращане на астронавти в Космоса беше Space Cadets - предаване, направено от британския Channel 4. В това шоу продуцентският екип просто се престори, че изпраща хора в Космоса, като през цялото време те си бяха на Земята.

Снимка: DLR.de

Виж още: Marvel атакува българската версия на HBO Go с 19 продукции