Ако човечеството един ден заживее на Луната, какви ли превозни средства ще караме там? Според Lexus те ще бъдат лъскави и модерни, сякаш са излезли от високобюджетна научна фантастика. Студиото за напреднал дизайн на Lexus създаде 7 концепции за лунен транспорт, базирани на Lexus LF-30 Electric Concept, който на свой ред е луксозна концепция за електрическа кола на бъдещето от компанията.

Една от най-любопитните идеи на Lexus представлява подобна на мотор машина, наречена Zero Gravity. Въпреки че трябва да се кара като мотор, машината няма колела, защото е проектирана с идеята за магнитна левитация.

Другите предложения също са много интересни. Lexus Cosmos е изработен предимно от стъкло, за да позволява панорама към лунната повърхност, докато Bouncing Moon Roller изглежда като базирано на жироскоп превозно средство. Lexus Lunar Cruiser е мултифункционална машина, която може да вози меко дори по скалистия лунен терен, докато Lexus Moon Racer отново е подходящ за панорамна разходка. Накрая имаме и Lexus Lunar Mission, с чиято помощ хората трябва да летят между Луната и Земята.

Разбира се, това са само идеи и реалните луноходи навярно ще изглеждат доста по-скромно, но е вълнуващо да си представим момент, в който ще пътуваме по нашия небесен спътник по този начин.           

Виж още: Ще се окаже ли TikTok убиецът на Facebook?

Тагове: