Gatorade представи интелигентна бутилка за вода, която да ви помогне да определите и поддържате изходното си ниво на хидратация и да наблюдавате възстановяването си след тренировка. Пръстен от светодиоди, който минава около капачката на бутилката Smart Gx, трябва да ви позволи да наблюдавате ежедневната си хидратация и леко да ви подтикне да пиете повече, когато е необходимо. Можете да презареждате бутилката с помощта на USB кабел. Говорител на Gatorade казва, че бутилката може да се мие в съдомиялна машина, но капачката не.

Естествено, вашите нива на хидратация могат да бъдат проследени чрез приложението Gx на Gatorade само за iOS, което включва хранителни и тренировъчни програми, както и препоръки за възстановяване. Що се отнася до това какво се случва, когато пиете вода от друг източник и как приложението ще проследи това, Gatorade казва, че това е „в пътната карта след премиерата“.

Междувременно Sweat Patch на Gatorade, който компанията дебютира миналата година, е носимо устройство за еднократна употреба, което може да ви помогне да създадете „профил на изпотяване“ в приложението и да ви помогне да проследявате изпотяването си. Ще трябва да използвате Sweat Patch, за да получите отчет за хидратацията на Smart Gx Bottle. Като алтернатива можете да се претеглите преди и след тренировка.

За тази цел Gatorade продава добавки, които могат да се смесват с вода, за да помогнат за попълване на електролити и въглехидрати. Те са съвместими с бутилката Smart Gx и обикновената бутилка Gx, всяка от които има механизъм за пробиване на капсулите. В допълнение компанията предлага дъвки, за които твърди, че могат да помогнат за възстановяване и засилване на имунната ви система.

Интелигентните бутилки за вода, които могат да проследяват нивата на хидратация, съществуват от години, но Gatorade навлиза в пространството като добре позната марка. Хората може да са по-склонни да изпробват такъв от компания, чиито продукти са използвали от години, отколкото такъв, който е започнал живота си като проект за групово финансиране.

Smart Gx Bottle се предлага от уебсайта на Gatorade на цена от 70 долара. Gatorade добавя лепенка за изпотяване и пакет от четири добавки по ваш избор без допълнителни разходи. В случай че се интересувате от дъвките, те ще ви струват 26 долара за една партида или 46.80 долара за пакет.


Снимка: Gatorade

Виж още: Робот с електрически език опитва храната за вас