Apple най-сетне си намери първия тв сериал, който ще продуцира самостоятелно за своята предстояща тв стрийминг услуга. Това е трети сезон от историческата поредица Band of Brothers, създаден от Стивън Спилбърг и Том Ханкс.

Очаква се продължителността на сериала да бъде над 8 часа, а снимките му ще струват над 200 милиона долара. Band of Brothers е базиран на книгата Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought The Air War Against Nazi Germany на Доналд Милър и ще акцентира върху съдбата на няколко бойци от военновъздушните сили по време на Втората световна война. Първите две части от поредицата Band of Brothers съответно ни представиха истории от американската армия и морската пехота.

Сериалът Band of Brothers намери първоначално пристан в програмата на НВО, където помогна на компанията да спечели огромен брой награди между 2002 и 2010 г., включително 43 номинации и 14 награди „Еми“. Сериалът се превърна в перла в короната на НВО и помогна на компанията да започне един от най-успешните си периоди. Masters of the Air първоначално също трябваше да се излъчва по НВО, но компанията явно се е отказала от него заради предполагаемия висок бюджет.

Новата част на Band of Brothers е единственият сериал, който Apple ще прави изцяло сама, докато The Morning Show ce продуцира заедно с компанията на Дженифър Анистън, а фентъзи сериалът See с Джейсън Момоа също е дело на две външни компании.

Виж още: Не са за всеки: сериалите на НВО вече с предупредителни надписи