Disney се отказа от плана си да пусне 4К версия на Star Wars: The Empire Strikes Back по кината.

Решението идва само няколко седмици след като бе обявено, че 4К версия на филма ще се появи в кината от двете страни на океана, за да отбележи тяхното повторно отваряне. Макар Star Wars: The Empire Strikes Back все още да е предвиден за кинопремиера, това ще бъде стандартната 2К версия на филма от 1980 г.

До това се е стигнало, след като разговорите между Disney и киносалоните през последните дни са се провалили. В противен случай щяхме да отбележим първия път, когато 4К версия на филм от оригиналната трилогия излиза по кината. Така 4К версията на Star Wars: The Empire Strikes Back, в която Люк Скайуокър изучава Силата под ръководството на Йода, е налична само през стрийминг платформата Disney+, където бе пусната тази пролет заедно с 4К версиите на още седем филма от сагата Star Wars.

Отмяната на 4К версията на The Empire Strikes Back в много отношения е показателна за предизвикателствата пред кината, които търсят начин да преоткрият себе си на фона на продължаващата пандемия COVID-19. Припомняме още, че Disney вече отложи и Mulan чак за 21 август.   

Снимка: Disney

Виж още: Недостиг на чипове може да отложи премиерата на новия Huawei Mate

 

Тагове: