Birds of Prey направи скромен дебют в боксофиса и с това отбеляза най-лошата премиера в историята на филмите по комикси на DC. През дебютния си уикенд в САЩ филмът събра само 33 милиона долара, което число представлява най-сниките приходи в скорошната история на филмовата вселена на DC.

Утешението е, че това все пак не е най-слабия дебют по комикс на DC изобщо. Тази съмнителна част се пада на филма от 2010 г. Jonah Hex с Джош Бролин, който генерира скромните 5.3 милиона долара. Негативното постижение на Birds of Prey се отнася за т.нар. разширена вселена на DC, която започна през 2013 г. с Man of Steel. На противоположния полюс е скорошният Joker c Хоакин Финикс, който генерира над 1 милиард долара.

Приходите на Birds of Prey са доста под очакваните 55 милиона долара и дори под по-консервативната прогноза на Warner Bros. за 45 милиона долара. Към момента Birds of Prey е спечелил 81.2 милиона долара в световен мащаб – отново, значително под очакваните 110 милиона долара.

Birds of Prey имаше 97 милиона долара бюджет, в който дори не влизат разходите за реклама. Според информация от Холивуд, първата версия на филма се е приела много лошо при тестовите излъчвания и това е наложило значителни промени в сцените. Освен това филмът има ограничителен рейтинг R, което също може да е повлияло на представянето му. За сравнение Suicide Squad, на който Birds of Prey е спиноф, имаше рейтинг PG13 и генерира солидните 133 милиона долара при дебютния си уикенд в САЩ през лятото на 2016 г.    

Виж още: Оскароносител захапа Apple (ВИДЕО)

Тагове: