Blizzard свива екипа на своята MOBA Heroes of the Storm и отменя всички събития и планове, свързани с ESports бъдещето на играта. Служителите ще бъдат преместени в други вътрешни проекти на студиото и няма информация колко точно хора ще продължат работа върху MOBA-та.

В специален блог пост Blizzard споделя колко труден е бил избора, но също и че екипът на Heroes of the Storm е нужен в други проекти. Това не означава абсолютен край за играта. Blizzard ще продължи да изкарва нови герои и събития в бъдеще, просто те ще бъдат на доста по-редки интервали, отколкото досега.

Може би най-големият удар за Heroes of the Storm идва от отказа на Blizzard да поддържат играта като електронен спорт. Вече са отменени двата най-големи турнира за играта - Heroes Global Championship и Heroes of Dorm.

Heroes of the Storm излезе през 2015 г. на върха на популярността на MOBA игрите и се опита да влезе в директна  конкуренция с титаничните League of Legends и DotA 2. Въпреки обещаващите си характеристики, тя не успя да го постигне и решението на Blizzard е напълно обяснимо на база моментната ѝ ниска популярност.