Почитателите на кино приключенията на Лара Крофт ще се зарадват от новината, че вече се работи по нов Tomb Raider филм. Новият проект вече има сценарист, а носителката на „Оскар“ Алисия Викандер ще се завърне в главната роля.

Филмът е съвместна продукция на MGM и Warner Bros., които са привлекли сценаристката Ейми Джъмп, която да подготви сюжета. Тя е известна с работата си по филма Free Fire, в който играе самата Capitan Marvel Брий Ларсън, както и от поредица колаборации с прочутия английски режисьор Бен Уитли.   

Продуцентът на първия Tomb Raider филм Греъм Кинг, който продуцира „Оскар“-овия „Бохемска рапсодия“, също се завръща, като засега липсва само режисьор. Първият филм повече или по-малко следваше събитията от едноименния рибуут на Tomb Raider от 2013 г. и краят му остави отворена възможността за продължение. Не е ясно обаче дали следващият филм ще последва излезлите през 2015 г. и 2018 г. Rise of the Tomb Raider и Shadow of the Tomb Raider.

Доскоро идеята за продължение изглеждаше обречена, тъй като първият филм не беше голям финансов успех и слуховете твърдяха, че Викандер няма интерес към ново участие. Що се отнася до самата гейм поредица, продуцентът на Shadow of the Tomb Raider наскоро намекна, че ще бъде „адски изненадващо, ако Лара не се появи под една или друга форма в нова игра“.