През последните няколко години Netflix си изгради репутация на стрийминг услуга, за която се хвърлят огромни финансови средства с идеята нейното съдържание да бъде на най-високо ниво. Не на последно място въпросното съдържание да е и достатъчно разнообразно.

От The Hollywood Reporter обаче разбираме, че числата на Netflix всъщност изостават значително спрямо тези на новия и особено могъщ конкурент на компанията Disney. Нещо повече, Netflix е на четвърто място по инвестиции за нови продукции.

За последната година Netflix е инвестирал 10.5 милиарда долара, докато Disney – 24 милиарда долара. Или казано другояче, сумата, която дава Disney за нови продукции, е повече от два пъти по-висока.

Ето какво представлява челната шестица:

Disney: $24 милиарда

NBCUniversal: $13 милиарда

WarnerMedia: $11 милиарда

Netflix: $10.5 милиарда

Amazon: $8.6 милиарда

Apple: $1 милиард

От представения списък става ясно, че Warner и NBC също инвестират по-големи суми от Netflix. Въпросните гиганти също се подготвят да стартират свои стрийминг услуги.

Amazon от друга страна леко изостава от Netflix въпреки скорошната инвестиция от 1 милиард долара за сериала по Lord of the Rings.

Прочети още: Huawei с 10 прогнози, които може да ви заинтригуват

В същото време инвестициите на Apple за уникално съдържание на тяхната услуга все още са доста малки.

Припомняме, че Netflix има затруднения със задържането на своите платени потребители, а THR допълва, че за последното тримесечие популярната услуга е загубила повече от 130 хиляди потребители.

Създателят на Leftovers Деймън Линдълоф споделя пред THR, че повечето стрийминг услуги ще срещнат идентификационна криза, която обаче няма да бъде валидна за вече изградени и установени мрежи като HBO.

“Много лесно мога да ви обясня какво представлява продукция на HBO. Не мога да кажа същото обаче за шоутата на Netflix, Hulu и Amazon”, споделя творецът.

И докато Netflix среща проблеми да задържи своите потребители, Disney продължава да бъде адски агресивна с PR-а и маркетирането на своята Disney + услуга. Последната за съжаление за момента не се предвижда за българския регион.

Тагове: