Супергероите също не са равни и да ги подреждаш по това, кой е най-опасен и смъртоносен за враговете на доброто, е не по-малко забавно от това да гледаш самите филми. Точно това са направили феновете в Reddit. Списъкът е интересен, но в него жертви се водят очевидно само по-големите врагове и злодеи.

Получената класация е доста интересна. Що се отнася до титулярните герои, единствените ръце, които останаха неопетнени с кръв, са тези на Spider-Man и Wasp, което не е толкова изненадващо. Wasp току-що направи своя дебют, a Spider-Man е дете. По-изненадващо е, че тримата обучени правителствени агенти със склонност към насилие – Black Widow, Hawkeye, Captain America – нямат директни жертви, макар че помагат индиректно за покачване бройката трупове.

Както се отбелязва в класацията, много от смъртните случаи във вселената на Marvel стават с помощта на няколко герои, а рядко се случва главните герои да избиват сами своите врагове.

По отношение на отмъстителите, които нямат свой собствен филм, Scarlet Witch е най-смъртоносният убиец. Може би най-странния резултат е, че Пепър Потс е също толкова смъртоносна, колкото Килмонгър по отношение на директните жертви. Tя извади от строя двама от тримата главни лоши герои във филмите "Железният човек" и всичко това, без да има предпазен костюм или специални сили.

Класацията също така взима предвид и метода на убийството. Ще трябва да изчакаме следващата поредица от филми, за да видим как събитията ще повлияят на тази статистика.