Бихте ли гледали цял филм, заснет изцяло във вертикален формат? Руският режисьор Тимур Бекмамбетов вероятно се надява на положителен отговор, защото в момента той работи по такъв филм. Макар Snap вече да предлага кратки оригинални вертикални продукции през платформата, проектът на Бекмамбетов се описва като първия в света блокбъстър във вертикален формат.

Филмът се нарича V2. Escape From Hell и е базиран на истинската история на съветски пилот, който организира бягство от немски концентрационен лагер с похитен самолет.

Това не е първият път, когато Бекмамбетов работи по вертикален филм; той създаде оригиналния филм Dead of Night за Snap. Освен това той участва и в други технологични проекти като трилъра Searching с Джон Чо и Hardcore Henry, който пък е заснет от първо лице.

Снимките на филма на Бекмамбетов започват в Русия още другата седмица и той трябва да бъде пуснат в началото на 2021 г. в две версии. Едната ще бъде за руския пазар, а другата ще е на английски. Независимо от езика филмът се прави основно за смартфон зрители и се продуцира от руския мобилен оператор MTS, който ще го пусне през своята дигитална платформа.

Виж още: 10 нюанса HBO Go – защо това все още е най-добрата стрийминг услуга за масовия бг потребител?