Класическата шутър поредица Medal of Honor на ЕА се завръща като игра за виртуална реалност за шлема Oculus Rift. Новата игра се нарича Medal of Honor: Above and Beyond и ще излезе през 2020 г. Шутърът се разработва от студиото Respawn на ЕА, което създаде актуални хитове като Titanfall и Apex Legends.

Новата Medal of Honor се описва като най-комплексния VR шутър, създаван до момента. Любопитно е, че текстурите на една-единствена униформа в играта заемат повече памет, отколкото е размерът на цялата оригинална Medal of Honor за PlayStation – около 300 МB. Предполага се, че Medal of Honor: Above and Beyond е най-скъпата игра, създавана до момента за Oculus Rift.

Подобно на оригиналната Medal of Honor, която излезе през 1999 г. и постави началото на базираните на ВСВ шутъри, новата игра ще ви отведе на Западния фронт в Европа. Освен престрелки и ръкопашни битки геймърите ще могат да карат ски, да плуват и да се катерят. Единичната кампания ще бъде с продължителност между 10 и 12 часа. Предвиден е и мултиплейър компонент.

Засега не се знае дали Medal of Honor: Above and Beyond ще излезе за стандартни платформи като РС, PS4 и Xbox One.

Тагове: