Първият сезон на сериала по популярната фентъзи серия The Witcher, базирана на оригиналните творби на полския писател Анджей Сапковски, направи премиерата си в Netflix последния петък (20 декември). Звездата в него е Хенри Кавил, който влиза в ролята на вещера Гералд: ловец на чудовища, който предлага услугите си срещу заплащане. Ако вече сте започнали да гледате сериала The Witcher, вероятно се чудите какво по дяволите става с гласа на Кавил. Въпреки че действието на света в The Witcher очевидно се развива в Европа и всички други персонажи говорят с ясно изразен английски акцент, Гералд звучи като частен детектив, който току-що се е върнал след семестър в чужбина.   

В свое интервю актьорът обяснява защо се е спрял на този странен акцент. Според него така както в Англия има различни акценти, така Гералд говори с определен акцент от родната му Ривия.

Самият Кавил признава, че е фен на романите и на игрите The Witcher, но тъй като сериалът технически е базиран на книгите, той няма право да се обляга на установения в игрите говор, популяризиран от актьора Дъг Кук. Кук озвучава Гералд и в трите The Witcher игри.

Виж още: Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър (РЕВЮ)

Тагове: