От миналата година Nintendo работи по нов чип, наречен Nariko, който да направи всички версии на хибридната конзола Switch нехакваеми. В особена степен това се отнася за пуснатата наскоро Nintendo Switch Lite, чийто контролери изобщо не могат да се свалят – нещо, което иначе е необходимо за хакването на системата.

Първоначалната реакция на хакерите наистина бе, че новите версии на Nintendo Switch ще бъдат победени много трудно, ако изобщо това се случи. И тъкмо когато изглеждаше, че това наистина е така, от хакерската сцена дойде новината, че вече има готово решение, което работи при всички Nintendo Switch модели, включително новият Lite. Изглежда, че то идва от известния Team Xecuter – екипът, който бе пионер в хакването на конзолата.

За да няма място за съмнение в новината, тя бе потвърдена и на известния специализиран форум GBA Temp.  Запознати с хака твърдят, че той е „много напреднал“ и „работи безупречно“.

Досегашните хакерски решения за Nintendo Switch на Team Xecuter бяха платени и съответно достъпни не за всеки, но е ясно, че топката отново е в Nintendo и ще чакаме техния отговор.

Виж още: Настана време за гласуване и печелене на награди (големи)

Тагове: