Обичате ли филмите и киното? Ако ви харесва да снимате с телефона си или с още по-сериозна техника, може би понякога ви обзема желание сами да създадете нов късометражен филм?

Точно това имаха щастието да направят участниците във фестивала за филми Huawei Smartphone Film Festival. Разполагащи с предоставен от организаторите флагмански модел телефон - Huawei P30 Pro с иновативна оптична тройна Leica система, озвучителна техника и терен в центъра на София, те имаха подкрепата на специалисти и време от един месец да създадат собствени късометражни филми. Организатори на фестивала са CineLibri с подкрепата на Huawei Mobile и медийното партньорство на АртАкция.

По време на първия етап от конкурса кандидатите трябваше да представят т.нар. трийтмънт – или описание на своята идея за късометражен филм. Сред получените идеи жури в състав Крум Родригес, Стаси Айви, Крис Захариев, Жаклин Вагенщайн и Лонгруи Циу избраха 11 финалисти, които имаха на разположение цял 1 месец да реализират идеите си с предоставен им за целта смартфон P30 Pro и ценни съвети от страна на Cinelibri, АртАкция и членовете на журито, които през този месец влязоха в ролята на ментори на единадесетте финалисти. Участниците изживяха един интензивен летен месец, в който с помощта на менторите си минаха през всички стъпки, творчески, технически и емоционални, от идеята до завършения филм. Така всички екипи успяха да заснемат и монтират късометражни филми с дължина до 11 минути. Но кои всъщност са трите филма победители, ще остане тайна до последния момент - дори за техните автори!

Този факт ще стане скоро ясен, защото всички фенове на марката и любители на киното са поканени на специална прожекция на трите най-добри филма. Тя ще се състои на 23 юли, вторник, от 19 часа в Дома на киното - София. По този начин организаторите ще отбележат финала на съвместната си инициатива и ще дадат възможност на присъстващите да участват в лятна томбола, в която един от тях ще спечели камерата на фестивала – Huawei P30 Prо.

Повече информация може да откриете на www.atrakcia.bg и на страницата на събитието във фейсбук.

Вижте още: Huawei организира първи по рода си филмов фестивал в България

Оцени:
Рейтинг: 3
Още от Play