Джон Бъртън, основателят на гейм студиото Traveller’s Tales (най-известно с LEGO игрите си), разкри неизвестни досега детайли и кадри от един забравен проект. Става дума за амбициозна игра (не в LEGO стил), целяща да даде възможност на феновете да преживеят по нов начин събитията от "Властелинът на пръстените" и "Хобит".

Бъртън направи това признание в YouTube канала си Gamehut. Видеото е озаглавено: We spent over $1,000,000 pitching a video game we never made. Както предполага заглавието, разработчиците са се увлекли по създаването на демо версии за играта, които в крайна сметка са им излезли над 1 милион щатски долара.

Всъщност идеята е била да се създаде игра по "Хобит", която да излезе горе-долу по същото време като филма. Но това означава, че Джон и екипът му все още нямат представа как изглежда филмът. Затова демо версиите са базирани на сцени от оригиналната трилогия. Целта е да се покаже на тогавашния режисьор на лентата, Гийермо дел Торо, какво може да предложи студиото.

За съжаление представата на Warner Bros. е била за игра, в която действията се развиват по същото време, но не преразказват сюжета на филма. Това в крайна сметка се оказва фатално различие в намеренията и дори не се започва разработване на играта. Все пак след няколко години Travellers’s Tales правят LEGO игри по "Властелинът на пръстените" и "Хобит", така че това е поне някакво утешение за феновете.

Вижте още: Холивудска звезда бори изолацията с новия хит за Nintendo Switch

Още от Play