Ако обичате приповдигната атмосфера, приятелска надпревара и надуване на интелектуални мускули, навярно вече сте участвали в някой от станалите особено популярни куизове: един вид умствен спорт, с който запалени играчи и любители на науката проверяват знанията си в различни области на човешкото познание. Повече от година измина от последния куиз на списание InGlobo, когато около 250 души тестваха своите знания и се забавляваха заедно. Тогава над 50 отбора си оспорваха готини награди, а динамични интелектуални битки и приповдигнато настроение белязаха събитието през 2019 г.

Сега е време за ново предизвикателство, включително и напук на пандемията – защото нищо не може да спре порива за знание и забавления. Списанието за един по-интелигентен свят InGlobo обединява сили с най-голямата технологична медия в България – HiComm, за да подготвят най-мащабния куиз, провеждан у нас – InGlobo & HiComm Speed Quiz 2020.

Очакват ви широк набор от въпроси за състезанието, разделени в пет категории, отразяващи основните теми в двете медии. На 18 септември в Кино Кабана в София участниците ще демонстрират познанията си в областта на следните области: пътешествията, технологиите, личностите и историите, изкуството и науката.

След началото в 19 ч. водещият на събитието и главен редактор на списание InGlobo Свилен Георгиев ще даде старта на същинската игра. Всеки отбор ще бъде съставен от двама до четирима играчи, които ще трябва да отговорят на по 20 въпроса за 3 минути във всяка от категориите. Разбира се, колкото повече са отборите, толкова по-интересна и оспорвана ще бъде надпреварата. Затова не губите време, съберете няколко по-ерудирани приятели и се регистрирайте предварително на info@inglobo.bg, като посочите името на отбора, както и името, мейла и телефонния номер на неговия капитан.

Знаем, че събитията от последните месеци ни карат да посрещаме подобни прояви и с мъничка доза притеснение. Няма защо обаче! InGlobo & HiComm Speed Quiz 2020 вече ще бъде изцяло дигитализиран. Въпросите и отговорите ще се изписват и въвеждат на таблети, което ще улеси значително играта и ще позволи веднага след приключването ѝ да стане ясно и крайното класиране. Събитието ще се проведе при спазване на всички мерки за безопасност и дезинфекция.

А първите три отбора в него ще получат страхотни награди, осигурени от Нисан България, Jack Daniel’s, MDB Escape Rooms, Gift Come True и Фантасмагория. Oсновният партньор на събитието Jack Daniel’s ще плени вкусовите рецептори на гостите в Кино Кабана и със специална колекция от коктейли и прочутите си уискита, с виртуални преживявания и възможността да се снимат на бронзовата пейка, на която седи самият Джак Даниел – създателят на прочутата марка.

Кино Кабана отваря врати в 19 ч., а куизът започва точно в 19:30 ч. на 18 септември. Входът е свободен и всичко, от което ще имат нужда участниците, са много знания, отворен ум и добро настроение. За останалото ще се погрижат организаторите от InGlobo и HiComm с подкрепата на Jack Daniel’s.

Побързайте – местата са ограничени.

Очакваме ви!