Първият по рода си 72-часов благотворителен гейминг спринт ще събере заедно известни личности и популярни фенове на видеоигрите в подкрепа на движението #гудгейм. Гейминг спринтът ще започне в 00:00 часа на 29 януари и ще продължи до 23:59 на 31 януари, като ще се излъчва на живо от Facebook страницата на TDB Play, а цялата програма и най-новата информация може да намерите на сайта.

Събитието ще предложи разнообразна програма, съобразена с различните интереси на аудиторията. По време на 72-часовия стрийм публиката ще има възможността да се запознае с над 30 страхотни гости и да се наслади на интересно съдържание, което ще включва игри за разпускане (casual) и състезателни игри (esports), настолни игри, автомобилни състезания и други. Зрителите ще имат възможността да научат любопитни неща от света на гейминга и да чуят историите на някои от най-изявените създатели на игри. По време на стрийма художници от български гейм студиа ще рисуват на живо, а известни личности ще могат да се състезават с някои от най-добрите играчи на видеоигри. Благотворителният спринт ще бъде открит на 29 януари в полунощ от обичания комедиен актьор и запален геймър Китодар Тодоров и KITOGAMING с 8-часов стрийм на популярната игра DOTA 2.

Благотворителният гейминг спринт се организира от #гудгейм в подкрепа на проекта Prepodavame.bg на „Заедно в час“, които се стремят да подпомагат българските учители и да предоставят достъп до качествено образование за всяко дете. #гудгейм е благотворително движение, което цели да обедини хората и организациите с афинитет към видеоигрите в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

Prepodavame.bg е първият проект, на който инициативата избра да помогне. Мисията на #гудгейм бе подкрепена също и от Българския гейминг маратон, организиран през декември 2021. По време на четвъртото издание на маратона бяха предоставени различни възможности за подпомагане на каузата, чрез които бе събрана сумата от 5055 лв.

Крайната цел на благотворителното движение е да бъдат събрани 30 000 лв. в полза на каузата. По време на предстоящия благотворителен гейминг спринт ще бъдат предоставени различни възможности, чрез които всеки съпричастен с мисията на #гудгейм може да подкрепи значимата кауза. Всеки зрител, направил дарение, независимо от сумата ще получи подарък от българската гейминг компания Haemimont Games – тяхната екшън ролева игра Victor Vran.

Повече за инициативата #гудгейм и каузите, които подпомага, може да намерите на сайта: https://www.goodgame.ninja/