PS3 игри започнаха да се появяват в магазина на PlayStation 5.

Досега игрите за PS3 в PS Store обикновено ви пренасочваха към услугата за стрийминг при поискване на Sony, PlayStation Now – което всъщност се случваше в магазина до тази сутрин.

Някои обаче успяха да видят PS3 игри в магазина с цена, добавяйки достоверност към непотвърдените слухове, че Sony може да подготвя услуга за обратна съвместимост, която да съперничи на дългогодишната такава на Microsoft.

Интересното е, че същото не може да се каже за онлайн магазина, до който влизате през уеб браузъра си; ако проверите, използвайки същите критерии за търсене, се показват само игри за PS4 и PS5.

Това, разбира се, може да се дължи на бъг или грешка, но като се има предвид, че можете да добавите тези PS3 заглавия към списъка си с желания, явлението е потенциално доказателство, че новата услуга за абонамент на Sony с кодово име Spartacus наистина е на път – особено след като Sony наскоро изтегли от продажба PlayStation Plus карти за подарък без обяснение.

Междувременно последната партида на Xbox обратно съвместими игри през ноември наистина ще бъде финалната актуализация на програмата.

76 допълнителни заглавия се присъединиха към програмата за обратна съвместимост в честването на 20-ата годишнина на Xbox – включително големи имена като трилогията Max Payne, Nier и TimeSplitters 2. Но Microsoft също каза, че тази актуализация ще бъде последната.

Около 600 игри от ерата на OG Xbox и Xbox 360 вече са включени като част от програмата, но феновете все още се оплакват, че някои от любимите им заглавия все така и не са се появили.

Снимка: Sony

Виж ощеSony прави още PlayStation 4 конзоли заради недостига на PS5